Zo maken we samen een einde aan de ellende van eenzaamheid

Vandaag belden ze van de NOS. Of ik wilde regeren op de twitteractie

van Nadï uit Nijmegen. Tuurlijk. De micro-tekst van mijn bijdrage zie je hier. Een van de dingen die ik noemde was dat eenzaamheid begint in de wieg. Vandaag een uitleg.

In de wieg?

Zeker.

Iedereen leert wat het is om je eenzaam te voelen. Dat overkomt je voor het eerst als je alleen wordt gelaten in je wiegje. Zodra je voelt dat je verbondenheid mist, ervaar je dat. … lees meer

 

Nadï op Twitter

Ieder mens heeft een eigen manier van omgaan met relaties. Ieder mens lost eenzaamheid op een eigen manier op. Niet iedereen weet hoe je dat handig kunt doen. We worden er maar bar slecht op voorbereid. Ik denk wel eens dat we meer worden voorbereid op seks dan op omgaan met elkaar. 40% Van de bevolking weet niet hoe ze het moet aanpakken.

Afhankelijk

Daardoor zijn ze afhankelijk van anderen. Van mensen die wel initiatief tonen, het voortouw nemen, erop af stappen, hun moed bijeen rapen en hoe je het ook mag noemen.

Social media

Nadï deed het via Twitter. Prima. Dat kan iedereen die een Twitter account heeft.
Geen reden om er een mediacircus van te maken. Gewoon haar manier om iets te doen aan haar eenzaamheid. Top! Zie social media als een handig hulpmiddel om in contact te komen en te blijven.

Frisse start

Zie jij ook zo veel mensen die juist nu nadenken over een frisse start?
Doet me denken aan het innovatiemodel van Rogers, waar Trudy Engering deze week over schreef. Zoals je in het plaatje kunt zien, bestaat maar 2,5 % van de mensen uit pioniers. Lees meer in mijn blog...

 

De data voor de nieuwe training Specialist Eenzaamheid staan op de website.
We gaan naar Leiden!  Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden kan via de site. Wil je in delen betalen, dat kan, stuur een mailtje aan academie@faktor5.nl, we nemen dan contact met je op. Zo maken we samen een einde aan de ellende van eenzaamheid.

Groet, geniet nog even van de zomer!

Jeannette Rijks
Faktor5

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Eenzaam, eenzaamheid. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.