Eenzaamheidsinterventies…

Geluk zit in een klein beestje!Wie wil weten wat er zoal op het gebied van de aanpak van eenzaamheid in omloop is, kan eens kijken op:  interventiedatabase voor eenzaamheid. De lijst is niet compleet, veel gemeenten en welzijnsinstellingen hebben hun eigen aanbod.
Wat er ook niet op deze lijst staat is de methodiek Creatief Leven. Ontwikkeld specifiek voor de aanpak van eenzaamheid. Niet voor niets is deze gebruikt bij het programma van omroep MAX. Het is een werkzame interventie, die ook nog eens leuk is om uit te voeren.

Bedenk ook dat er veel wordt aangeboden als hulp bij eenzaamheid, wat die lading niet dekt. Subsidieregelingen zorgen ervoor dat er allerlei zaken tot hulp bij eenzaamheid worden gebombardeerd, die in geen enkel opzicht werkzaam zijn tegen eenzaamheid.

Deze interventies zijn voornamelijk methoden uit het sociaal domein. Daarmee wordt maar een klein deel van het publiek bereikt, namelijk zo’n 2,5 %. Dat is waarom ik zo sterk de nadruk leg op de noodzaak te zorgen voor een landelijke infrastructuur voor de aanpak van eenzaamheid. Want waar moeten die andere 97,5% anders naar toe?
Het is echt tijd dat we de ogen eens open doen voor waar het echt probleem ligt… en hoe er een oplossing kan komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s