Het eenzame brein

eenzame breinVoel je je een aantal maanden eenzaam, dan heb je hersenveranderingen ondergaan. Daardoor is het erg moeilijk normaal om te gaan met anderen.  Het is lastig, je ziet er tegenop en je vindt er niets aan.

 Dat klopt, dat is het eenzame brein.

Contact aangaan is voor mensen die zich lang eenzaam voelen niet leuk en niet belonend, dus het werkt niet. Ook niet met de nodige stimulans. Zij zullen afknappen en dan nog verder in hun schulp kruipen.

Er zijn heel veel projecten tegen eenzaamheid.  De meeste houden geen rekening met die hersenveranderingen. Logisch, die kennis is nog niet zo wijdverbreid.

Het is juist die kennis die ik wil verspreiden, zodat er meer echte hulp komt. Dat is nodig.

Vergelijk het maar met tandartsen; ooit ging je naar de barbier, die de boel eruit trok. Dat was je enige optie. We wisten niet beter.  Vandaag de dag hebben we een netwerk van goed opgeleide tandartsen, dat miljoenen mensen bedient.

De optie die je nu hebt bij eenzaamheid… eh…

Precies, daarom dus.

Daarom leid ik professionals op om te leren omgaan met het eenzame brein. Zodat ze echt goed, effectief en plezierig hulp kunnen bieden bij het aanpakken van eenzaamheid.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, hersenen, brein, Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het eenzame brein

  1. Pingback: Wat kunnen we doen aan eenzaamheid? | Eenzaamheid – Jeannette Rijks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s