Januari, maand van de goede voornemens

eenzaamheid, wiens probleem is hetOok ik barst van de goede voornemens. Voor het eerst, dit jaar. Jarenlang vond ik het onzin, omdat statistiek uitwees dat maar een piepklein deel van de goede voornemens beklijft.

Na het lezen van het boek: “The to-do list” ben ik om. Totaal geïnspireerd. Mijn lijst is zo lang als mijn arm en ik ben voor oud en nieuw al begonnen. Het gekke is: die lijst hing altijd als een molensteen om mijn nek, maar nu ik er elke dag aan werk, hoef ik die dingen niet meer te onthouden, alleen nog maar te doen. Wonderbaarlijk!

Ik heb daar een mini blogje over op mijn facebookpagina. (Ja, like die pagina!). Want dat schijnt ook te helpen. Dat je met de billen bloot gaat en anderen vertelt wat je van plan bent.

Nou, ik heb nog meer noten op mijn zang. Afgezien van mijn werk, trainen en voorlichten rond eenzaamheid,  heb ik nog wat dingen die ik wil doen voor het niet meer kan om dat ik te oud ben. Nee, ik deel niet alles met jullie. Maar ik wil je wel verklappen dat ik in 2017 het vuurwerk vanaf de Erasmusbrug wil zien.

Want als ik dingen wil verwezenlijken, is het aan mij ervoor te zorgen dat het gebeurt.

Hoe wil jij december doorbrengen? En met wie? En hoe ga je dat aanpakken?!

Misschien is dit wel jouw lakmoesproef… kun je het zelf opbrengen om wat aan je eenzaamheid te doen, ga er dan voor. Voel je de moed al in je schoenen zakken en zie je niet hoe je dat voor elkaar krijgt? Er is goede hulp, gespecialiseerde coaching. Kom op voor jezelf.

Jeannette

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, hulp bij eenzaamheid, Training. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s