Ik wil liefde geven aan de eenzame medemens

Eenzaam? Ik wil liefde geven!

Liefde geven als business

Jaren geleden al werd ik benaderd.

‘Wilt u mij aanbevelen? Ik wil liefde geven aan de eenzame medemens.’

Eerlijk gezegd begreep ik eerst niet waarom ik dat moest aanbevelen. Het leek me dat je zelf wel liefde kon delen, zonder mijn hulp.

Maar het ging om geld. (Het gaat vaak om geld.)

Ze wilde liefde uitdelen, at a price.

Eerst zouden ze mensen telefonisch ondersteunen (tegen betaling per minuut) en als ze ze dan aan de lijn hadden, dan konden ze hun overige dienstverlening aan de man of vrouw brengen. Betaalde reclame dus. Door ‘de eenzame’ betaald…

Een beetje zoals Donald Trump de Mexicanen wil laten betalen voor de muur.

Ben ik cynisch? Nou en of.

Er zijn in deze wereld genoeg mensen die over de rug van anderen hun heil willen halen. Daar hoef ik toch niet aan mee te doen, of wel?

Waar het mij om gaat?

Voel je je eenzaam, dan ben je geneigd in de val te trappen van slimmeriken die erop uit zijn in te spelen op jouw angst. Trap er niet in.

Natuurlijk moet je de hulp zoeken die bij jou past. Of het nu een waarzegster is, een theeblaadjes-lezer, een lieve oudere dame die jou wil helpen door vooral te luisteren… als jij denkt dat dat beter is dan iemand die ervoor is opgeleid je te helpen, dan moet je dat vooral zelf weten. Maar alsjeblieft, wees niet naïef.

Goede hulp kost nu eenmaal wat. Je wilt dat iemand goed is opgeleid en goed werk doet, dat kost tijd en geld. Maar blijf kritisch!

‘Gratis’ hulp?

Houd je hoofd erbij!

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Anderen helpen, business, Eenzaam, eenzaamheid, hulp bij eenzaamheid, hulpverlening, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s