Eenzaam in augustus

Knipsel once I was 7 years oldJa, logisch.

Nee, niet omdat ‘iedereen weg is’. Iedereen is helemaal niet weg. Dat is zo’n onzin. O.k., 20% van de Nederlanders maar gaat nooit met vakantie, (Bron: CBS) maar dat betekent niet dat al die anderen tegelijk weg zijn! Het is hier geen Frankrijk, waar alles een volle maand plat ligt.

Logisch, omdat… eh… omdat je denkt dat het zo is.

Voor wie last heeft van eenzaamheid maakt het niet uit welke maand het is, het voelt altijd beroerd. Wat wel uitmaakt, is de afleiding.

Afleiding zorgt ervoor dat je de pijn even niet voelt. Afleiding is de markt, de winkels, een praatje in het park, je werk, dingen kopen, snoepen, TV kijken, gamen … Afleiding is ook die aardige mevrouw die al jaren langskomt. Of de meneer die je naar de stad rijdt voor een boodschapje.

Eenzaamheid in augustus is dat je niet naar school gaat. Of je studiejaar is nog niet begonnen en iedereen is naar het ouderlijk huis toe. Dan merk je dat in je leven niet alleen je familie en buren belangrijk zijn. En dat je de afleiding mist van de gewone dingen en de gewone dagen.

Wie zich eenzaam voelt beseft dat de verbindingen in het leven niet voldoende zijn. Niet genoeg om je gelukkig te maken. En misschien is augustus de maand dat je dat nog eens helder voelt. Het is een aanleiding om in actie te komen.

‘Go get yourself some friends or you ‘ll be lonely’.

Afleiding is mooi als een oplossing onmogelijk is.

Wie zegt dat dat voor jou geldt?

Kom op, informeer je, zoek hulp, en stop met zoeken van afleiding. Voor je het weet ben je oud en dan zit je te wachten tot een ander jou komt afleiden. Nee toch zeker!

 

Jeannette

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, welzijn, WMO, zorg en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s