Iets aan eenzaamheid doen? Daar ben ik te gevoelig voor…

gevoelig en eenzaamWe waren bezig met de cursus. Creatief Leven. Een speciale cursus tegen eenzaamheid. Nuchter, leuk, effectief.

Nee, het gaat in deze cursus niet om spirituele begeleiding, je krijgt ook geen dieet, geen sapvasten en geen mindfulness, er komt geen bio-resonantie en geen ayurveda in voor.

Een cursus met acht lessen, oefeningen en allerlei opdrachten om je creativiteit te prikkelen, je zelfvertrouwen te vergroten en je klaar te stomen om zelf je eenzaamheid aan te pakken met een stevig doordacht plan.

Maar die ene oefening, en overigens, die andere ook, daar was ze te gevoelig voor. Die paste niet bij haar, vond ze. (De opdracht was: ga eens na welke van de drie naaste personen in jouw leven dezelfde dingen belangrijk vinden als jij. Dus wel heel gevoelig.)

Het was geen school, dus ik kon haar niet dwingen, zei ze.

Het klopt, ik kan niemand dwingen. Dat wil ik ook niet. Dat werkt namelijk niet.

Maar als je de opdrachten niet doet (omdat je er te gevoelig voor bent, of je had geen tijd, of de kat had op je huiswerk gekotst) … ja, dan moet je het ook niet gek vinden dat het resultaat wat tegenvalt. Als je vind dat je te gevoelig bent om de opdrachten te doen, dan mis je het effect ervan.

Te gevoelig…

Sommige mensen willen liever erkenning voor hun gevoeligheid dan hun situatie verbeteren.

Jammer.

En hoe is dat voor jou? Ga jij er wel voor?

Jeannette

 

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, hulp bij eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s