Als je dit geheim kent snap je hoe je eenzaamheid aanpakt!

pabloWist je dat eenzaamheid jou als persoon verandert?

Eenzaamheid verandert  de werking van het hormoon oxytocine, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd. Daardoor vind je er gewoonweg niets meer aan om met andere mensen om te gaan. Van mensen word je niet blij.

In plaats van mensen kun je daardoor de voorkeur gaan geven aan dieren, bijvoorbeeld een hond of kat. Dat straal je ook uit. Je bent niet het prettigste gezelschap… en dat voel jij zelf ook wel aan. Vanuit die situatie wil je ook geen nieuwe vrienden maken.

Nou, daar zit je dan. Je bent aangekomen in het centrum van de vicieuze cirkel. Lees meer…

Dus… moet je een huisdier nemen als je last hebt van eenzaamheid? Nou, lees eerst maar eens verder.

Eenzaamheid wordt pas opgelost door het verbonden zijn met andere mensen, niet met dieren. Hoe dat precies werkt, daar weten we nog erg weinig van af. Dát het zo is, dat weten we zeker! Wil je dus van eenzaamheid af, dan moet je die verbinding aangaan. En dat is nu juist wat je niet leuk vindt! En daarom werkt het ook niet. Je bent niet je leukste zelf, dat voel je op je klompen aan, en anderen voelen het ook.

Wat er dus eerst moet gebeuren, is dat je weer lekker in je vel komt te zitten. Dat je weer lichtjes in je ogen krijgt en je zelfvertrouwen groot genoeg is om de wereld van de mensen in te gaan. Dat komt je niet aangewaaid. Daar moet je wat voor doen. Hulp vragen, namelijk.

Net zo min als je zelf met een boor gaat prutsen aan een ontstoken kies, ga je aan je eigen eenzaamheid werken. Dat is echt vragen om moeilijkheden. Wees eerlijk. Als je het had gekund was het je al eerder gelukt.

Dat is heel normaal. Mensen kunnen niet alles zelf. Dat hoeft ook niet. Daarvoor hebben we artsen uitgevonden, kappers, boekhouders en meer van dergelijke specialisten. Gelukkig zijn er nu ook mensen die verstand hebben van helpen bij eenzaamheid. Die niet aankomen met een praattherapie, of verdachte pillen. Maar met een methodiek die nuchter en succesvol is.

Doen.

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Depressie, eenzaamheid, hulp bij eenzaamheid, Uncategorized, Voorkomen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s