Eenzame moeder met eigen bedrijf

Eenzaam - samen kun je meerVaak hoor ik van werkende vrouwen met een eigen bedrijf dat het zo tegenvalt, die eenzaamheid. Dat ze daarom overwegen weer een part time baan te nemen. Wacht even. Lees eerst dit.

Eenzaamheid is niet zo maar een gevoel waar je wel aan zou moeten wennen. Eenzaamheid is een killer, dus jouw gevoel waarschuwt je niet voor niets. Je moet er dus echt wel serieus iets aan doen. Wat je eerst moet doen is je afvragen wat je liever wilt: zelfstandig ondernemer zijn of een baan hebben, los van dat gevoel van eenzaamheid. En als je kiest voor ondernemerschap, dan moet je dit weten: mensen hebben vaste patronen van verbinding nodig, met mensen die voor hen belangrijk zijn en omgekeerd.

Dus die wederkerigheid en vaste patronen zijn belangrijk. Daarom is het misschien wel een idee om je aan te sluiten bij een ondernemersnetwerk in jouw buurt, of naar de open coffee bijeenkomsten te gaan. Zoek mensen die een vergelijkbaar leven hebben als jij, dat geeft een band. En zorg voor vaste tijdstippen waarop je elkaar ziet, dat maakt het makkelijk het ritme vast te houden, ook in de periode dat je nog niet zo veel voor elkaar betekent. Zo smeed je banden van mensen die elkaar ondersteunen, alleen al door er voor elkaar te zijn. We hebben het allemaal nodig!

Eenzaamheid kan je altijd overkomen in je leven, het hoort erbij. Als je een baan nodig hebt om je niet eenzaam te voelen, waar ben je dan als je werkloos zou zijn? Maak je niet afhankelijk van een baan, leer omgaan met eenzaamheid. Je zult het tot je dood moeten kunnen, dus het is de moeite waard. Heb je goed beschouwd altijd al last gehad van eenzaamheid, houd dan op met doormodderen, en zoek echte hulp. Het kost je heus de kop niet, en je hebt er jaren plezier van.

Enne… hou vol met je bedrijf.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Ondernemerschap en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s