Pasen, gelukkig voorbij!

eenzaam pasen eindelijk voorbijEr zijn veel redenen waarom jij zo zou reageren. Het was moeizaam, met de familie… of eindelijk is de storm gaan liggen… of de lammetjes zijn gelukkig allemaal gezond…

Mensen die zich eenzaam voelen, hebben vaak een opgelucht gevoel als er weer eens feestdagen achter de rug zijn. Er was geen vrolijkheid, zelfs geen opgeklopte. Er was helemaal niemand. En dan is een gewone, door-de-weekse dag veel plezieriger.

Als jij nou ook tot die laatste groep hoort, dan weet je dat je er iets aan moet doen. En net als stoppen met roken is het vre-se-lijk lastig. Net als mensen die te dik zijn en van zichzelf eigenlijk minder moeten eten is het zo lastig daarmee te beginnen.

De meeste mensen doen er jaren over voor ze een dergelijke beslissing nemen. Stoppen met roken, eindelijk gaan afvallen, iets aan je eenzaamheid doen. Je kunt wachten tot je gezondheid je verplicht nu echt in actie te komen. Je kunt in een depressie terechtkomen. Of je kunt wachten tot het niet meer hoeft.

Je kunt ook besluiten dat je dat leukere leven liever eerder dan later hebt. En gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Er zijn mensen die je helpen.

Je kunt nu contact opnemen.

Doen.

 

Jeannette

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Depressie, eenzaamheid, Uncategorized, Voorkomen, zelfhulp en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s