Eenzaamheid van dag tot dag

Knipsel vier op de tein mensen voelt zich eenzaamDeze week kreeg ik post van alle kanten: een oudere dame in Hengelo had Nooit Meer Alleen gezien en wilde graag de cursus in Hengelo volgen. Jammer dat er daar nog niemand is die de cursus aanbiedt, maar… er wordt aan gewerkt!

Dan was er mail van drie studenten, uit drie plaatsen: ik heb gehoord van je cursus, die wil ik doen. Kan dat online? Ja, dat kan dus weer wel.

Dan was er een dame die het Werkboek had besteld en vroeg: wat nu? Tja, aan het werk, zou ik zeggen. De tekst lezen en de opdrachten doen.

Iemand uit Eindhoven kom op het laatste moment niet meedoen met de cursus daar, en of het ook ’s avonds kon… Nou, nog even niet, maar wie weet…

In vijf gemeenten gaan we aan de slag met een pilot Creatief Leven voor particulieren. Je weet wel, individuele coaching in een groep. Vrijwilligersorganisaties zijn blij met het filmpje waarin helder wordt uitgelegd waarom veel hulp niet werkt.

Meer weten over deskundigheidsbevordering? Kijk dan hier en meld je aan. Nederland schreeuwt om jou!

En zo komt van dag tot dag mijn toekomstbeeld tot leven: een wereld waarin mensen zichzelf goed kunnen helpen als het gaat om eenzaamheid… en waar goede hulp te vinden is als je er zelf even niet uit komt. Betrouwbaar en effectief. Van mensen die er voor zijn opgeleid.

Bijvoorbeeld in Amsterdam en Amersfoort en op veel meer plaatsen…

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, welzijn, zelfhulp en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eenzaamheid van dag tot dag

  1. trudyengeringeenvoudinkwaliteit zegt:

    Goed bezig, Jeannette!

    Groet, Trudy

    Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s