#Eenzaamheid aanpakken moet anders! – Kerstwens

Na vijftien jaar studie van het onderwerp eenzaamheid weet ik dat veel van de vormen van ondersteuning en aanpak bij eenzaamheid volstrekt de plank mis slaan. Door gebrek aan kennis van hsnip kerstboom eenzaamet onderwerp gaat men – met de beste bedoelingen van de wereld! –  af op intuïtie. Met meestal geen effect en helaas vaak een averechts effect: mensen zijn er slechter aan toe nadat de hulpverlener is verdwenen. Dat is tragisch.

Ik vind het heel pijnlijk als ik die boodschap breng aan mensen die hun hart openstellen voor en ander. Ik vind het net zo pijnlijk dat ik professionals moet teleurstellen als ze denken dat ze als coach, als psycholoog of maatschappelijk werkende genoeg in huis hebben om te hepen bij eenzaamheid.

Maar die boodschap moet wel gebracht worden, anders verandert er niets.

Eenzaamheid aanpakken kan anders, met fantastisch resultaat, als je weet waarom en hoe. Dat kun je bij mij leren.

Jaren gelden alweer heb ik een programma ontwikkeld dat helpt bij eenzaamheid. Wetenschappelijk onderbouwd en effectief. Het heet Creatief Leven. Je kunt het in werking zien bij omroep MAX, in het programma ‘Nooit Meer Alleen’. (Aanstaande maandagavond weer om 22.10 bij NPO1)

Het begeleiden van deelnemers met behulp van dat programma vraagt kennis van het onderwerp eenzaamheid en specifieke vakkennis om het goed uit te voeren.

Mensen verdienen het om overal in het land goede hulp te krijgen. Iemand die met dergelijke kennis mensen kan ondersteunen, groepen begeleiden en beleidsadviezen kan geven en eventueel kan verwijzen naar andere hulpverlening.
Een vertrouwd iemand bij wie je terecht kunt als je met eenzaamheid worstelt en er zelf niet uit komt. Iemand bij wie je terecht kunt als particulier, maar ook een sparring partner voor beleidsmakers en artsen. Een specialist eenzaamheid.

Deze groep is nu nog klein… Mijn wens voor de toekomst is dat overal in Nederland dergelijke goede hulp te vinden is. Globaal 400 gemeenten in Nederland, dat betekent dat ik hard blijf werken om dat te realiseren. Binnen enkele jaren zal de vraag naar goede hulp op dit gebied enorm zijn.

Daarom zoek ik coaches die mee willen doen in ons netwerk. Meewerken om eenzaamheid de wereld uit te krijgen! Het is een kans je praktijk te verrijken met een prachtig instrument. Wil je voorbereid zijn, dan is dit een mooie gelegenheid je in te schrijven.

Wil je meer weten, kijk dan op Faktor5. Welkom in ons netwerk.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, Creatief Leven, eenzaamheid en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s