Kan een gemeente bezuinigen door een andere aanpak van eenzaamheid?

WMO en eenzaamheid

WMO en eenzaamheid

Eenzaamheid anders aanpakken. Wie wil dat niet? Want we weten dat de meeste goed bedoelde initiatieven rond eenzaamheid niet echt werken.

Uit onderzoek weten we al jaren dat de meeste hulp door welzijnsinstellingen geen resultaat heeft als het gaat om verminderen van eenzaamheid, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere doelen mee worden bereikt! Om daar nu direct op te bezuinigen vind ik wel erg cru. Onderzoek dan eerst eens wat het effect in feite wel is van al dat welzijnswerk!

Waarom zou een gemeente dan nog meer geld uitgeven aan eenzaamheidsbestrijding?

Het is een griezelig feit dat eenzaamheid de volksgezondheid bedreigt, een bedreiging vormt voor participatie en het uiteenvallen van de sociale orde bevordert. Het is dus eenvoudigweg van levensbelang dat een gemeente iets onderneemt tegen eenzaamheid.

Vermindering van eenzaamheid betaalt zich terug in meer participatie, meer sociale samenhang en minder belasting van de overheid en de gezondheidszorg door mensen die op zoek zijn naar aandacht.

Degene die hier een exact getal voor wil invullen is niet goed bij zijn (of haar) hoofd.

Meer weten? Neem contact op.
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, welzijn, WMO en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s