Even voorstellen: Ellen

snip Ellen - personaEllen is 46 jaar. Maat 42, blond, gezond. Ze heeft een HBO opleiding, een paar jaar WO, maar ja, het leven kwam er tussen. Ze heeft twee kinderen die het huis uit zijn, woont alleen en vindt dat ze daar gelukkig mee moet zijn. Ze heeft een goede baan, voor 32 uur, maar die staat op de tocht. Ze weet niet of ze nu voor zichzelf moet beginnen of niet, maar iets houdt haar tegen.

Ze voelt zich te vaak eenzaam. Gaat niet uit, behalve naar feestjes van oude vriendinnen of collega’s. Haar werk is belangrijk. Ze ziet haar kinderen wel af en toe, niet te veel , niet te weinig. Ze heeft geen kleinkinderen. Ze zou ook zeker geen oppas-oma worden. Ze heeft goed beschouwd heel wat in haar mars, maar ja, in je eentje dingen ondernemen, dat is toch steeds wel vervelend.

Diep in haar hart wil ze het bekende verhaal: de man, het fijne huis, het moestuintje, het glas wijn, de dingen samen…

In werkelijkheid zit ze te vaak alleen bij de TV, met nog een chocolaatje te veel, en het glas wijn, waarvan ze zich voorgenomen had dat niet alleen op te drinken, in haar hand. snip eenzaam glas rode wijnZe moet er niet aan denken weer met iemand samen te wonen, maar het is nog benauwender te denken dat ze altijd zo zal blijven als nu… maar dan ouder.

Ellen zou wel wat meer willen sporten, maar één dag in de week zwemmen is ook wel goed genoeg. De weekeinden loopt ze langs rommelmarkten en af en toe gaat ze met een vriendin erop uit, shoppen in een stad op koopzondag. Af en toe gaat ze naar een museum. Soms gaat één van de kinderen mee, maar ze hebben een andere smaak, dus dat is dan meestal te kort en eindigt in het restaurant voor ze de dingen gezien heeft die ze wil zien.

Ellen heeft het goed. Ellen heeft een goed inkomen, een rustige flat met alles erop en eraan. Geen geldzorgen en haar gezondheid is nu ook prima. Op vakantie gaat ze niet. Ze blijft liever thuis dan in haar eentje erop uit te gaan.  Ellen heeft haar beide ouders nog. Die wonen op zichzelf en het gaat hen voortreffelijk. Daar heeft ze (voorlopig zo te zien) geen zorgen over. Ze hebben gevraagd of ze dit jaar bij hen wil komen met de Kerst. snip kerstboom eenzaam

Ellen wil eigenlijk meer uit het leven halen. Meer vrienden om mee om te gaan. Samen op vakantie, misschien. En eerlijk gezegd ook een leuke man. En eindelijk weer seks. Een reden om je leuk aan te kleden.

Ellen voelt zich eenzaam en weet niet wat ze moet doen om daar vanaf te komen.

Ze zou contact kunnen opnemen met iemand die haar goed kan helpen. 

Maar daar ziet ze erg tegenop. Maar ja, als ze niets doet…

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Even voorstellen: Ellen

  1. Mooi verhaal Jeanette! Dit zal veel mensen aanspreken. Je hoeft niet bejaard te zijn om jouw eigen leven weer leuk te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s