Is de Rotterdamse aanpak van #eenzaamheid tot mislukken gedoemd?

eenzaamheid kop en schotelRotterdam heeft een offensief tegen eenzaamheid afgekondigd. Rotterdam steekt met kop en schotel boven het landelijk gemiddelde uit als het gaat om eenzaamheid. Daar gaan ze wat aan doen. Nou ja, wat.. heel wat, kun je beter zeggen.

Voor het geweld tegen eenzaamheid wordt alles uit de kast gehaald. En er zijn ambitieuze doelstellingen.

Wat er vooral aan opvalt is een grote verwarring. Over wat eenzaamheid is, wie er last van heeft en vooral: hoe je dat dan het best aanpakt.

Geïsoleerd wonen wordt over één kan gestreken met eenzaamheid. Oud en afgezonderd maakt je tot een kluizenaar die gered moet worden. En ja, het gaat vooral ook weer om de Eenzame Oudere.

Wanneer dringt het toch door dat een eenzame oudere vooral een eenzame oudere is omdat ie vroeger al een eenzame jongere was?

Het is voor de aanpak van eenzaamheid tragisch dat het beeld van eenzaamheid zo verwrongen wordt. Dat verwrongen beeld zorgt voor een verwrongen aanpak.

Eenzaamheid is een groot en afschuwelijk probleem. Jammer genoeg denken we allemaal dat we weten hoe je het kunt oplossen. En dat terwijl de cijfers aantonen dat we dat niet kunnen: 40% van ons voelt zich te vaak te veel eenzaam.

Eenzaamheid aanpakken begint bij kennis van zaken. En die krijg je pas als je erkent dat je er niet zo veel verstand van hebt. Want waar heb jij geleerd hoe je voorkomt dat je eenzaam wordt?

Begin maar eerst eens dit te lezen, dan snap je het beter.

Of neem contact op.

 

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s