Voorjaars – eenzaamheid

lonely lovebirdOoit, lang geleden, was ik jong. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen regelmatig last had van ernstige voorjaarseenzaamheid.

Dan was het prachtig weer en zag je meisjes in luchtige jurkjes en jongens met hun armen daaromheen. Of je zag mensen samen op terrasjes met een koel pilsje rond kijken. Of je zag ze op het strand liggen met z’n allen naast elkaar met lauwe cola.

En dan was ik alleen.

Ik kan me nog een extreme aanval van voorjaarseenzaamheid herinneren. Een klasgenote van mij was jarig en gaf een feestje. Dat merkte ik toen ik ‘s avonds de hond uitliet en er toevallig langsliep en er de halve klas zag feesten.

Of je nu oud bent of jong, arm of rijk, het doet altijd pijn om je buitengesloten te voelen, en niet bij te horen, te merken dat “de anderen” samen zijn, en jij niet.

Het maakt niets uit of het voorjaar is, of herfst, of Kerstmis.

Waar het om gaat is dat je zodanig in het leven staat dat je je verbonden voelt met anderen. Als je zelfvertrouwen hebt en je omgeven weet door de juiste mensen, krijgt eenzaamheid geen kans. Dan zul je heus nog wel momenten meemaken waarin je je eenzaam voelt, net als ieder ander.

Hoe je dat voor elkaar krijgt?

Je hebt twee opties. De ene is dat je nooit iets meemaakt en alles van een leien dakje gaat. De andere is dat je eenzaamheid leert aanpakken. In je uppie, of met hulp.

Jeannette RijksSpecialist eenzaamheidprivé hulp

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, Inspiratie, Jongeren, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s