WMO en eenzaamheid

De laatste tijd spreek ik nogal wat mensen uit gemeenten die geen idee hebben hoe ze nou toch met die opdracht ‘eenzaamheid aanpakken’ uit de voeten moeten. Gaat het om kwetsbare ouderen, om verdwaalde allochtonen, om participatie bevorderen of om…

WMO vragen eenzaamheidGaat het om de ‘oude AWBZ-klanten” of moeten we het jongerenwerk betrekken… kortom: wat moeten we in hemelsnaam?

Afhankelijk van wat de gemeenteraad beslist, zal een gemeente kiezen voor het een of het ander. Maar wat de keus ook is, iedereen wil graag dat haar werk (of zijn werk) zinvol is. Dat jouw aanpak van eenzaamheid werkt.

Kennis van eenzaamheid is wel voorwaarde voor een aanpak die vrucht afwerpt. Te vaak nog wordt vanuit oude veronderstellingen ‘een tandje bijgezet’, terwijl de oude oplossingen niet werken. Juist ‘een tandje minder’ is soms verstandig om mensen hun eigen kracht te laten ontdekken. Maar dan moet je ze wel de goede weg wijzen!

Daarom hebben we een speciaal aanbod gemaakt voor als je toch al drukbezet bent, maar wel snel meer wilt weten van de aanpak van eenzaamheid.
Faktor5 leert hoe je dat verantwoord kunt doen, zodat ieder er beter van wordt.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, Training, welzijn, WMO en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s