Een einde aan eenzaamheid?

Ik heb er echt fiducie in‘ zei hij. We spraken over hoe lang het zou duren voordat mensen zoals ik (Jeannette Rijks) niet meer nodig zijn. ‘Denk je eens in, mijn opa had een gebit met zwarte gaten. Mijn vader had een kunstgebit, mijn eigen gebit is wel voorzien van vullingen, maar dat van mijn kinderen is supergaaf. Zo snel kan het gaan.’

kunstgebitje eenzaamEn inderdaad, als de kennis van hoe je je gebit verzorgt of van eenzaamheid er is en je weet hoe je goed voor jezelf moet zorgen kan het snel gaan. Hoewel, snel… een paar generaties toch wel. Maar afgezet tegen eeuwen eenzaamheid is dat een fantastische verbetering.

Daarvoor is wel een netwerk van goed opgeleide mensen nodig die erbij helpen. Voor je gebit zijn er tandartsen, mondhygiënisten en specialisten. Zo moet je ook bij iemand terecht kunnen die jou helpt als je in de put van eenzaamheid zit en er niet meer zelf uitkomt. Goed opgeleid en met kennis van zaken. En dan kan het inderdaad snel gaan.

Wat we nodig hebben is een netwerk van goed opgeleide, deskundige mensen die gespecialiseerd zijn in hulp bij eenzaamheid. Zonder poeha, zonder glazen bollen en goed bedoelde onzin, maar met de juiste instrumenten uitgerust. Dat kan.

Faktor5 leidt ze op.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een einde aan eenzaamheid?

  1. Cor Voeten zegt:

    Hoi Jeannette ,ik Heet Cor ,ben 56 jaar ,op gevoed zonder ouders ,groot gebracht kindertehuis ,ik voel me 56 jaar al Remi ,gescheiden ,zie me kids ook niet ,ben nu 4 jaar Christen ,maar ook daar merk je dat mensen raar zijn ,en oneerlijk ,blijven weinig vrienden over ,heb er een paar ,ook in de kerk zijn er schijnheilig tussen ,wat denk jij er van ? Veele gr Cor uit Dordrecht ,mijn mail is Corvoeten@ hotmail.nl .

  2. Cor heeft uiteraard een reactie van me gekregen, maar dan wel privé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s