Eenzaam? Drie redenen waarom je om hulp moet vragen

Waarom hulp vragen bij eenzaamheidAls ik vertel dat ik specialist ben in eenzaamheid, komt er wel eens een reactie als: ze verzinnen ook van alles, zeg… eenzaamheid los je toch zeker zelf op! Niet, dus.

Er zijn drie redenen waarom je hulp nodig hebt bij eenzaamheid.

  1. Door eenzaamheid kun je niet goed meer beoordelen wat je met je leven aan wilt. Beslissingen nemen stel je uit, je kunt de boel niet goed overzien… en voor je het weet ben je verzand in een ‘eenzaam leven’.

  2. Door eenzaamheid kun je niet goed meer inschatten hoe mensen over je denken. Je voelt je daardoor al snel ongemakkelijk in gezelschap. Je krijgt de neiging je terug te trekken met nog meer alleen-zijn tot gevolg.
  3. De derde reden is dat je door eenzaamheid je balans niet meer kunt vinden. Je gedraagt je zonder het te weten zodanig dat je andere mensen afstoot… en voilà, je zit in een een vicieuze cirkel.

Kortom, eenzaamheid lokt je in een val waar je maar heel moeilijk in je eentje weer uitkomt. Veertig procent van de Nederlanders voelt zich te veel eenzaam. Vandaag. En morgen ook. Wil je uit die val komen, dan kan ik je helpen. Met een helemaal gratis programma online, of met persoonlijke hulp.

In 2000 ontdekte ik hoe vernietigend eenzaamheid is voor een mens. Vanaf dat moment staat mijn leven in het teken van eenzaamheid aanpakken. Ik zet mij in om zoveel mogelijk mensen te informeren. Zodat ze zichzelf kunnen helpen.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s