Eenzaamheid voorkomen doe je zo

Liane WolfertLaatst ontmoette ik Liane Wolfert, een gedreven coach uit Dronten. Naast haar werk als coach heeft zij een missie. Mensen bij elkaar brengen, dat is het kort gezegd. En dat doet ze op een enorm inspirerende manier. Maar ook, niet te vergeten, met gebruikmaking van haar buitengewone talenten en zakelijke ervaring.

OpenJeHart is bestemd voor mensen die samen met anderen letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen. Mannen en vrouwen, jong of oud, single of in een relatie, iedereen is welkom.

Waarom vind ik dit nu een goede manier om eenzaamheid te voorkomen? Er wordt zo enorm veel georganiseerd aan uitjes en afleiding, wat maakt dit nu zo bijzonder? Ten eerste gaat Liane ervan uit dat je zelf in beweging komt. Je betaalt een mini-maandbedrag, dus het is voor iedereen toegankelijk.

Ten tweede is er aandacht voor jouw persoonlijke groei. Het is dus meer dan een gezelligheidsclubje. Aangesloten coaches kunnen je helpen als je even een steun in de rug nodig hebt. Kortom, het is een meer-dan-ontmoeting club.

Eenzaamheid kun je niet altijd voorkomen. Heb je bijvoorbeeld als kind al last gehad van eenzaamheid, dan heb je echt meer nodig dan met mensen in contact komen. Eenzaamheid verhelpen, daar heb je een gespecialiseerd coach of therapeut voor nodig. Maar om te voorkomen dat je je eenzaam voelt is de club van Liane Wolfert een prachtig voorbeeld. Ik steun daarom haar initiatief van harte. Want voorkomen is beter dan genezen.

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Voorkomen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Eenzaamheid voorkomen doe je zo

 1. Els zegt:

  Wat zou ik daar graag lid van worden, OpenjeHart! Maar Dronten is veel te ver voor mij. Als er in mijn eigen omgeving iets dergelijks in het leven geroepen zou worden, zou ik me meteen aanmelden! Het is een geweldig goed initiatief en prachtig om je eenzaamheid te doorbreken! Het lijkt alsof dit iets is waar ik al jaren naar zoek!

 2. X zegt:

  Walgelijk. De ‘nieuwe markt ‘ om geld te verdienen aan de ellende van anderen is geboren. Een maandelijkse bijdrage “om in beweging te komen”. Dit soort ‘specialisten en experts’ in eenzaamheid verkondigen onzin onder het mom van ‘wetenschappelijk bewezen’ en dan ook nog bij een specifieke leeftijdsgroep. Er zou onderzoek gedaan moeten worden naar dit soort experts !

  • Het is eenvoudig om dit soort boze, achterdochtige, anonieme commentaren niet toe te laten, zodat niemand het ziet. Maar het is een typische reactie van iemand die zich al langer eenzaam voelt. Angst, achterdocht, cynisme, het gaat helaas allemaal samen met eenzaamheid. Uit onderzoek naar dit fenomeen blijkt nog niet of het nu oorzaak of gevolg is van eenzaamheid. En als troost voor deze persoon: een programma om je eenzaamheid aan te pakken kun je gratis online volgen bij
   Eenzaamheid Informatie Centrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s