Een hart vol liefde… en niemand om het aan te geven

oudere dameDat is wat zij tegen mij zei, die oudere dame mij belde omdat ze zich zo eenzaam voelde. Daarmee gaf ze precies weer waar het om gaat. Je hebt niet de mensen in je leven waarvan je zou willen houden. En, misschien nog wel erger, je weet niet hoe je die kunt vinden.

Het lijkt een vicieuze cirkel: je voelt je niet echt in vorm, je zit niet lekker in je vel. Dat maakt dat je niet veel enthousiasme vrienden zoekt. Daardoor voel je je weer eenzamer, en zo is de cirkel gesloten. Gelukkig is er een uitweg.

Je kunt je zelfvertrouwen verbeteren, je lekkerder in je vel voelen, door de juiste dingen te doen. En als je dan eenmaal merkt dat je de wereld wat zonniger kunt bekijken, wordt het ook eenvoudiger te zorgen dat je je omringt met de juiste mensen.

Het is op zich niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je moet doen. Dan moet je vervolgens ook nog weten hoe je het moet doen en waar je op moet letten. Brood bakken is op zich ook niet moeilijk, toch laten de meeste mensen het bakken van brood over de bakker. Maar ook als je het helemaal zelf wilt doen is het goed te weten hoe je het moet aanpakken.

Je zelfvertrouwen vergroten en “aan jezelf werken” is op zich ook niet zo moeilijk. Maar ook hier moet je weten wat je moet doen, hoe je het moet doen en welke valkuilen er zijn zodat je niet intrapt. Als je voor een brood al naar de bakker gaat, is het dan niet logisch dat je voor je levensgeluk een beetje hulp vraagt aan iemand die ervoor opgeleid is om je daarbij te helpen?

Nou dan! Het wordt tijd dat het bomvolle hart van je inderdaad liefde kan gaan delen.  Het leven is te kort om te wachten tot het vanzelf beter wordt. Kom in actie. Vraag als het nodig is hulp. Start vandaag nog met het online programma Creatief Leven.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s