Ze zegde toch maar af…

oplossing voor eenzaamheid in een glazen bolZe had al zo veel hulp gehad en niets had geholpen. Ze had mijn site ontdekt en iets had haar geraakt. Ze had herkenning gevonden. Ze belde me op en ik raadde haar aan éénmalig een gesprek met mij te hebben waarin we een goede diagnose zouden stellen om de juiste vorm van hulp te vinden die bij haar paste. We spraken af.

En toen mailde ze dat ze er toch maar van afzag. Ze vroeg zich af wat een eenzaamheidscoach dan eigenlijk toevoegt als je door zo iemand weer naar een ander verwezen kan worden. Dit mailde ik haar:

Een diagnose is bedoeld om te bepalen welke vorm van hulp bij eenzaamheid de meest verstandige keus is. Er zijn voor eenzaamheid tal van oorzaken mogelijk en dat, gecombineerd met de ervaringen die iemand heeft opgedaan en de lengte van de tijd dat het probleem al bestaat, bepaalt samen welke aanpak de meeste kans heeft op succes.

Heeft iemand bijvoorbeeld te maken met een jeugdtrauma, (waar iemand zich wel of niet bewust van kan zijn) dan kun je nog zo veel goede gesprekken voeren en methodieken toepassen, dan is er een aanpak nodig van dat trauma om kans te maken op een succesvolle aanpak van eenzaamheid.

Dat is wat het stellen van een diagnose inhoudt. De aanpak van eenzaamheid zelf is een kwestie van de juiste dingen leren en dat te doen wat bij jou past. De basis voor die aanpak kan bestaan uit hulp van een gespecialiseerd deskundige, zoals een EMDR therapeut, een hypnotherapeut enzovoort, passend bij het probleem en bij de persoon. Dat is wat een ‘eenzaamheidscoach’ doet: diagnose stellen, helpen waar mogelijk en verwijzen waar nodig.

Ik hoop dat ik je zo meer inzicht heb gegeven. Je weerstand tegen weer een nieuwe aanpak begrijp ik volkomen. Soms ben je het allemaal gewoon moe. Wat het pad ook is dat je afloopt op zoek naar een oplossing, het is jouw keuze en die is daarom altijd goed.
Ik wens je succes in je zoektocht.
Jeannette

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, hulpverlening en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s