Eenzaamheid en vakantie

Je eenzaam voelen betekent heel vaak opzien tegen de vakantie. Want wat moet je in vredesnaam ergens anders in je eentje? Er zijn boeken en sites met tips genoeg die je neus erop drukken dat je het toch moet doen: lekker in je eentje leren leven, en genieten van een vakantie alleen! (Brrr…) En dat terwijl jij daar vooral niet vrolijk van wordt. Moet je ze geloven en tegen je gevoel in toch proberen het in je eentje leuk te vinden? Ik vind van niet! En ik zal je vertellen waarom.

Je eenzaam voelen doe je niet voor niets. Je lijf waarschuwt je. Net als honger je een seintje geeft dat het tijd is om te eten, is eenzaamheid een seintje. Het is de waarschuwing dat je niet verbonden bent met andere mensen op de manier die bij jou past. Je hebt dus, al ken je bendes mensen, niet de verbinding met de mensen die passen bij jouw behoeften. Mensen bij wie je je fijn voelt en waar jij omgekeerd iets voor betekent.

Je intuïtie is juist. Als je je al eenzaam voelt is het een slecht idee in je eentje op vakantie te gaan. Beter is het om eerst te werken aan jezelf.  Want al klinkt dat pompeus en een tikje new-age, het is echt nodig. Als jij dat probleem van eenzaamheid niet hebt opgelost, zul je daarbij wat hulp nodig hebben. En ja, dat betekent: werken aan jezelf. Gelukkig kan dat leuk zijn om te doen, bijvoorbeeld onder begeleiding in Rotterdam of Tiel.

Wil je niet meer opzien tegen vakanties en zorgen dat die eenzaamheid verdwijnt? Benut dan de komende maanden goed, volg het programma Creatief Leven gratis online (dat is namelijk speciaal gemaakt om te leren hoe je ervan afkomt, niet hoe je ermee omgaat!) of doe het onder begeleiding live in Rotterdam of Tiel samen met anderen die actief hun leven willen veranderen en volgend jaar besteed je de vakantie heel anders! Misschien in je eentje, omdat je dat leuk lijkt, misschien met een ander, omdat je dat nog leuker lijkt… Kortom, zorg eerst dat je lekker in je vel zit, dan is alles leuker. Ook vakantie.

Eenzaam vakantie

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s