” Ik zit mijn leven wel uit. “

Deze trieste mail kreeg ik gisteren: 

“Ik voel me al jaren eenzaam. Ik vind het gewoon heel gênant dat ik er zelf niet uitkom. Ik zit mijn leven wel uit. Ik ben 53 jaar en al over de helft. Ik sla me er wel doorheen.”

Je bent pas 53! Ga je de rest van je leven besteden aan ‘uitzitten?’ Mijn hemel! Wie doe je daar een plezier mee? De nieuwste kennis laat zien dat als je niets aan eenzaamheid doet, het steeds erger wordt.

Vroeger wisten ze niet wat je er aan kon doen, of zelfs maar dat eenzaamheid net zoiets is als honger: dat je er wel iets aan moet doen, om niet dood te gaan. Bij honger is het simpel, maar veel mensen weten niet wat je aan eenzaamheid kunt doen. Dat is niet zo gek, want die kennis is nog vrij nieuw.

Maar die kennis is er wel! Het is aan jou om het vertrouwen te hebben dat je je leven een andere richting in kunt sturen. Ik zeg altijd: mensen die zich al lang eenzaam voelen moeten wel erg sterk zijn, anders waren ze al overleden. Je kunt dus al erg veel. Kom nu ook op voor jezelf.

Nu je weet dat het mogelijk is om je eenzaamheid aan te pakken, weet je ook dat de keus aan jou is. Vraag je hulp of ga je  ‘Je leven uitzitten”? Of ga je toch liever je leven actief vormgeven en geluk vinden?

Wat kies je?

ZZP eenzaam

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Eenzaam, eenzaamheid en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s