Eenzaamheid en de vertegenwoordiger van de schoenenfabriek

Ooit werd een verkoper, zo’n ouderwetse vertegenwoordiger, erop uitgestuurd naar de Sahara. Hij moest van zijn baas in kaart brengen wat de handelsmogelijkheden waren. Daar liep hij, als een moderne Livingstone, een collega tegen het lijf. Als echte vertegenwoordigers spraken ze over van alles maar natuurlijk niet over hun eigen handel. Het was duidelijk dat ze allebei de opdracht hadden te bezien wat er hier te verdienen viel.

Beiden schreven ze een telegram naar hun baas. Het ene luidde: ‘er valt hier niets te verkopen, iedereen loopt op blote voeten’. Zijn collega schreef: ‘grenzeloze markt, niemand heeft hier nog schoenen’.

Waar slaat dit op?

Wat dit met eenzaamheid te maken heeft? Er zijn heel veel coaches en trainers die naar eenzaamheid kijken met een blik van de eerste verkoper. Ze weten misschien best dat  40% van de Nederlanders zich te veel en te vaak eenzaam voelt. En zij denken ‘ach, er vraagt hier niemand specifiek naar hulp bij eenzaamheid’… Je kunt ook de visie van de tweede vertegenwoordiger delen. Je kunt ook denken: ‘er zijn in Nederland miljoenen mensen die nu nog niet worden geholpen bij het aanpakken van hun eenzaamheid, er is een grenzeloze behoefte, laat ik die mensen gaan bedienen‘.

Ik doe een oproep. Een oproep aan serieuze, ervaren coaches. De oproep is: kom erbij, laat je bijscholen zodat je mensen die zich eenzaam voelen werkelijk de hulp kunt geven die ze nodig hebben. En laten we samen zorgen dat er in Nederland een netwerk komt van coaches met verstand van zaken, waar mensen met een gerust hart naartoe gaan omdat ze goed geholpen worden. Voor de juiste opleiding kijk je hier.

En wil je eerst meer weten over eenzaamheid? Reserveer dan nu een plaats bij het online college van Jeannette Rijks op 9 juli aanstaande om 10.00 uur

schoenen eenzaamheid

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s