Waarom coaches en trainers te weinig verdienen (3)

Stap één…

 

Ze zei tegen me: “mevrouw, ik heb een hart vol liefde en niemand om het aan te geven”. Ze belde me op, ten einde raad. Ik had haar graag geholpen. Er was alle reden om aan te nemen dat ze minder eenzaam en veel gelukkiger kon zijn. Maar ja, ze durfde niet. Dus bleef ze zitten met dat overlopende hart. Het is voor veel mensen al heel wat om zich bewust te zijn van hun probleem, maar daarna moet er wel een stap gezet. Want je kunt wel iets willen, maar dan moet je er meestal wel iets voor doen. En dat is eng. Niet alleen voor cliënten…

 

Mijn bedrijfje…Afgelopen week verzorgde ik een bijscholing voor ervaren welzijnswerkers. Daar was iemand die een bedrijf(je!) wilde starten. Ze wilde vooral werken voor mensen die het eigenlijk niet konspaarvarken van coaches bij eenzaamheidden betalen. Dat kan. Maar niet zonder meer. Vorige keer zei ik het al, je hebt ongeveer € 4300,– aan omzet nodig per maand om van je praktijk te kunnen leven. Je zult dus bedrijfsmatig moeten werken. Als zij mensen wil helpen die het niet kunnen betalen zal ze daarnaast dus een andere inkomstenbron moeten hebben. Dat kan wel, maar daar moet je wel wat voor doen! Bedrijfsmatig denken, daar begint het mee.

 

Opgeblazen kikker!

 

In mijn vorige blog had ik het over eenzaamheidsexpert. Wat is dat dan, expertstatus? Het klinkt je misschien een beetje opgeblazen in de oren. Maar herken je dit? Je heb heel veel in huis, je hebt veel kennis vergaard en ook je ervaring is niet mis. En toch heb je het idee dat de buitenwereld je niet echt serieus neemt en je inkomen is maar heel matig. Grote kans dat het niet door de buitenwereld komt, maar door wat jij uitstraalt. Zeker vrouwen hebben er een handje van te praten over ‘mijn bedrijfje’. En als iemand ze vraagt: ‘wat is nou jou specialisme?’ staan ze met de mond vol tanden. Geloof me, ik weet het, want ik deed het ooit net zo. Maar ja, als jij wilt dat klanten naar jou toekomen zul je heel helder moeten zijn in wat je doet.

 

Expertstatus

 

Expertstatus is meer dan vakkennis alleen. Het is meer dan vaardigheden alleen. Het is de houding waarmee jij, met jouw unieke uitstraling en invalshoek, mensen helpt bij het aanpakken van hun probleem. De keuzes die jij maakt bepalen met wie jij werkt. Welke samenwerking, welke bijscholing, welke cliënten, en dus welke resultaten je krijgt. Keuzes maken lijkt op verliezen. Zeker als je graag anderen helpt bij eenzaamheid, wil je eigenlijk niemand uitsluiten. Maar als je probeert alles voor iedereen te zijn, ben je niets. Je specialiseren betekent ook meer kennis krijgen van jouw specifieke doelgroep, waardoor je steeds beter wordt in wat je doet.


Samengevat

Dit ontbreekt vaak als coaches en trainers te weinig verdienen:

  • De nodige stap durven zetten
  • Bedrijfsmatig denken en werken
  • Expertstatus hebben

Twijfel je?

 

Is jouw boodschap helder en weet je waar je jouw klant kan vinden? Twijfel je? Wil je eens praten over de vraag of jij de juiste keuzes maakt? Iedereen heeft het wel eens nodig kritisch naar zichzelf te kijken. Het kan dan heel verhelderend zijn als je er met een ander over praat. Wil jij ook eens sparren en in een coachend gesprek uitvinden wat expertstatus op het gebied van eenzaamheid jou kan opleveren? Neem dan nu contact op, want de hele maand juni nog kun je gebruik maken van dat aanbod. In een telefoongesprek gaan we na wat jij nodig hebt om meer resultaat te halen uit je praktijk.

Reserveer meteen een bel-afspraak (helemaal gratis!)

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, counselling, eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s