Drie manieren om eenzaamheid te voorkomen

Dit is een beetje gemene titel. Je kunt namelijk nooit 100% voorkomen dat je je eenzaam voelt. Eenzaamheid hoort bij het leven. Het is het gevoel dat je waarschuwt als jouw relaties met mensen niet je dat zijn. Als er wat ontbreekt. Als je iets tekort komt.

Het kan dus zijn dat je prima relaties hebt, maar dat er daarnaast nog een behoefte is die niet vervuld wordt. Het is aan jou om er achter te komen wat die behoefte is. Er is geen garantie dat je die behoefte dan ook kunt vervullen. Maar zolang je niet weet wat je precies zoekt, loop je de kans relaties te verbreken die op zich prima zijn, omdat je zoekt naar die ene relatie die jou alles te bieden heeft.

Je voelt je eenzaam als je iets tekort komt in je relaties, maar eenzaamheid kan ook opduiken als je een belangrijke verandering in je leven doormaakt. Dat is volkomen normaal, je moet je er ook niet al te veel door het veld laten slaan. Het is eigenlijk niet meer dan een teken dat je relaties aan herziening toe zijn. Dat kan betekenen dat je wat meer aandacht moet geven aan de contacten die hebt, of dat je op zoek moet naar nieuwe mensen in je leven.

De drie dingen die je dus kunt doen om te voorkomen dat je ooit eenzaam bent, zijn: nooit een relatie verbreken, nooit ook maar de kleinste verandering in je leven aanbrengen, je gevoel uitschakelen…

Je ziet, eenzaamheid hoort er nu eenmaal bij. Iedereen heeft wel eens last van. Maar je wel voor moet letten, is dat het niet te lang mag duren. Bij je al een aantal maanden met eenzaamheid armworstelen, dan is het hoog tijd voor actie. Kijk op www.eenzaamheid.info voor meer informatie of volgend online programma creatief leven.

Eenzaamheid voorkomen kun je niet, er iets aan doen wel! Kom op voor jezelf.

standing alonejpg

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s