Drie dingen om te voorkomen dat je oud en eenzaam wordt

Uit brieven die ik krijg, maar uit onderzoeken blijkt steeds weer dat veel mensen zich bezorgd maken over hun eigen oude dag. Dat is niet nodig. Eenzaamheid staat niet per se om de hoek te loeren als je een dagje ouder wordt. Je moet er wel iets aan doen.

Je maakt je niet voor niets een beetje bezorgd. Ergens is er iets dat je waarschuwt dat je te weinig contact hebt. Die waarschuwing, dat is nou het gevoel van eenzaamheid. Als je dat gevoel nu al een beetje hebt, betekent het misschien dat je iets te kort komt in de relaties die je hebt. Als je je er bewust van bent… dan is dat stap één.

Je moet er iets aan doen. Daar ben je al mee bezig door dit te lezen. Dan moet je een besluit nemen. Denk je dat je voldoende goede relaties hebt als je op deze manier je leven blijft doorleven? Of moet er iets gebeuren? Is het nodig om oude contacten wat beter aan te halen? Of heb je juist behoefte aan nieuwe mensen je leven? Als je weet wat je nodig hebt moet je nu een besluit nemen.. Dat was stap twee.

En dan nu: actie. Als je weet wat je wilt, moet je acties ondernemen in die richting. Dat betekent misschien iets minder televisiekijken, iets minder op Facebook kijken hoe iemand anders het leven inricht… En zelf aan de bak.

Kort samengevat:

1. Wees je bewust van je situatie

2. Beslis wat je wilt

3. Doen!

Als dit wat te kort door de bocht is voor je, kijk dan op www.eenzaamheid.info. Je vindt er ongelooflijk veel informatie, tips en een stappenplan. Bovendien kun je er volledig gratis het programma creatief leven volgen. Als je een beetje vreest dat je later eenzaam zult worden, raad ik je aan om dit programma te volgen. Nu. Veel succes!

oude man in flat

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s