Wat denk je dat je krijgt?

Uit een brief aan Faktor5:

Nu zouden wij graag een korte informatie ochtend willen plannen omtrent het onderwerp eenzaamheid en zijn wij op zoek naar een deskundige die ons meer over dit onderwerp zou kunnen vertellen. Ik denk hierbij aan het signaleren van eenzaamheid, het bespreekbaar maken van eenzaamheid, het doorbreken en uiteindelijk tips en trucks om eenzaamheid te bestrijden.

Mijn  vraag aan u is, of er iemand bereid zou willen zijn om minimaal 30 min (max 60 min) als gastspreker tijdens deze ochtend bij ons langs te willen komen om ons op een deskundige manier met het onderwerp bekend te maken en wij (allen maatschappelijk werkers) deze expertise kunnen inzetten tijdens ons dagelijks werk.

Een lezing geven kost een dagdeel: voorbereiden, reizen, geluid controleren, discussie na afloop, etc.  De overspannen verwachtingen van wat je in een half uur aan informatie kunt geven vallen in de praktijk wel bij  te stellen. Maar als dan blijkt dat er geen budget is, dan vraag ik mij af wat iemand bezielt die met deze vraag komt. Het is ieders goed recht om te proberen iets te krijgen voor een grijpstuiver. Maar welke deskundigheid denk je te kunnen krijgen in geen tijd en voor geen geld?

aalmoes

Ja, lezingen voor niets, dat gebeurt wel degelijk. Aan organisaties die niet beschikken over middelen. Of als reclame, om aandacht te vragen voor de trainingen van Faktor5. Of soms in ruil voor iets anders. Maar meestal is een lezing gewoon betaald. Je krijgt dan degelijke informatie, door een deskundige. Waar je wat mee opschiet. Waar je wat mee kunt.

Maar in dertig tot maximaal 60 minuten maatschappelijk werkenden leren hoe je eenzaamheid aanpakt? Dat is een onderschatting van het probleem van eenzaamheid. Arme maatschappelijk werkenden die het met bijscholing van deze kwaliteit moeten doen. en arme cliënten die van hun kennis van eenzaamheid afhankelijk zijn…

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Wat denk je dat je krijgt?

  1. Zouden ze een accountant durven vragen om voor niks een uur te komen praten? Of een advocaat? En zouden ze dan verwachten daarna hun financien zelf op orde te kunnen krijgen? Of een rechtszaak kunnen voeren? Het lijkt me een teken van onderschatting van zowel de problematiek als van de benodigde expertise.

    • Gonnie Lamers zegt:

      Voor mijn gevoel geeft het ook iets aan van moedeloosheid over dit onderwerp. Het ondoordringbare van de problematiek, het onbereikbare wat echte eenzaamheid in zich draagt. Het voelt voor mij ook als: vinden dat er iets aan gedaan moet worden, maar er geen geloof aan durven/kunnen hechten dat het eenzaamheidsprobleem werkelijk opgelost kan worden….. En als je eigenlijk niet gelooft dat het werkelijk ook opgelost kan worden, heb je er geen geld voor over, zeker niet met alle tekorten waar de sector al mee zit momenteel. Dus voor mijn gevoel zit het probleem hier elders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s