Tips tegen eenzaamheid?

Eenzaamheid is voor elk mens anders. De simpelste tips zijn vaak wel juist, terwijl daar de minste aandacht naar gaat. Veel bewegen, gezond eten, regelmatig leven, het lijkt allemaal niets met eenzaamheid te maken te hebben. Toch, alles wat kan helpen om meer in balans teJeannette Rijks 2013 zijn, om je gezonder en beter te voelen, is een stap op weg naar minder eenzaamheid. Maar het is niet genoeg. Je zult erachter moeten komen waar de oorzaak van die eenzaamheid zit. Wie het hele leven al last heeft van eenzaamheid, moet iets anders doen dan iemand die sinds een paar maanden voor het eerst dat gevoel heeft.

Er zijn ook foute tips. Het advies om “onder de mensen te komen”, “lid worden van een club”, “de dingen positiever zien”, is vrijwel altijd fout en pijnlijk voor de ontvanger. Het wijst mensen nog eens extra op hun onmacht. Zomaar in het wilde weg onder de mensen komen is iets waar de meeste mensen zich eenzaam voelen behoorlijk tegenop zien. Als je niet op je gemak bent terwijl je je onder mensen mengt, is de kans niet groot dat iemand daarvan geniet. Niet jij, en ook niet degene waar je contact mee hebt. Het is daarom zaak om je eerst lekker in je vel te voelen voordat je de wereld ingaat.

Een eenvoudige tip tegen eenzaamheid is helaas niet te geven. Eenzaamheid is voor ieder mens anders. Het is echt nodig te achterhalen waar de oplossing te vinden is. Vaak is dat een zoektocht. Zoek herkenning op de site van het Eenzaamheid Informatie Centrum, (gebruik het zoekvak!) en als je vindt dat er meer hulp nodig is, zoek dan een coach of therapeut die verstand heeft van hulp bij eenzaamheid. Vraag altijd waar deze is opgeleid om te helpen bij eenzaamheid zodat je weet dat je ook werkelijk de hulp krijgt die nodig is. Wil je zelf deskundig(er) worden, dan is Faktor5 de plek voor jou.

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s