Eenzaamheid aanpakken in Rotterdam

Het is hooguit drie maanden geleden. Een zomerse, warme dag, aan onze houten buitentafel. Ann Kooijman was naar Oudenbosch gekomen. We kenden elkaar via Linkedin. We wilden elkaar ontmoeten om te zien wat we eventueel samen zouden kunnen ondernemen. Achteraf besef ik dat ik haar tot mijn spijt niet de mooiste plek heb gegeven. Zij keek uit op onze ongezellig grijze huismuur, mijn uitzicht bestond uit de hortensia’s. Ze bloeiden nog niet, maar zaten vol in het glanzend groene blad.

We hadden geen moeite elkaar af te tasten. Allebei hebben we een grote directheid. Zoiets kan behoorlijk afschrikwekkend zijn. Het is voor mij reden geweest mij verre te houden van wat je noemt ‘provocatief coachen’. Ik vreesde dat dat in mijn geval wel eens te veel van het goede zou kunnen zijn. Heb ik die directheid in de loop van de tijd aardig beteugeld, bij Ann kwam ie volop tot zijn recht. Ik ontdekte dat er niets mis is met direct zijn. Ik vond het plezierig. Ze stelde geen neuzelige vragen. Was to-the-point. Fijn. We dronken koffie en genoten van het weer.

Ik herinner mij dat we zaten te praten over wat we ‘nu eigenlijk’ willen doen, als ZZP-er. En wat de hobbels zijn die je tegenkomt. Dat die hobbels vaak niet obstakels zijn in de buitenwereld, maar in je eigen overtuigingen. Ze stelde simpelweg vast, terwijl ze nog een slok koffie nam, dat er in mijn verleden vast iets was waardoor er een bepaald iets niet lukte. En ik weet nog dat opeens volstrekt helder was, wat het was dat mij geremd had. Dank zij de directheid, de uiterst persoonlijke toon, kortom, door Ann. En met het besef verdween wat ik als een obstakel had ervaren. Zelfs een moment later al voelde ik me een beetje gegeneerd. Dat me dát nou al die tijd had dwars gezeten!

We zaten te praten of we nooit anders hadden gedaan. We besloten leuk iets samen te ondernemen. In Rotterdam. En zo gaan we komende maand starten met een cursus Creatief Leven in Rotterdam. De cursus waarmee je je eigen eenzaamheid op een nuchtere manier aanpakt. Er is al een eigen website! Ik verzorg het programma, zij zorgt voor de ruimte, voor fijne stoelmassages, voor inspiratie en Joost mag weten voor wat-nog-meer. Ik heb er alle vertrouwen in. Omdat het Ann is.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, hulpverlening, Inspiratie, Zelfhulp en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s