Burn-out, eenzaamheid en andere misère

Verondersteld wordt dat een burn-out kan ontstaan als iemand langdurig is blootgesteld aan een teveel aan stress op het werk. Uit onderzoek weten we inmiddels dat mensen met een goed sociaal netwerk meer bestand zijn tegen de gevolgen van chronische stress dan mensen zonder veel steun in hun omgeving. Dat is nu net waar mensen die zich eenzaam voelen vaak moeite mee hebben. De kern van hun probleem zit namelijk in het ontbreken van die goede relatie met anderen waar ze deze steun uit zouden kunnen putten.

Je kunt je afvragen of burn-out een gevolg is van te veel spanning op het werk, ofiref het gevolg van het ontbreken van manieren om die spanning te verlichten. Eén ding is zeker: als eenzaamheid de onderliggende oorzaak is van wat we ‘burn-out’ noemen dan kun je die  alleen aanpakken door het aanpakken van eenzaamheid. Het begint daarom met onderzoek. De enige die het antwoord weet op de vraag of eenzaamheid een rol speelt is de persoon zelf.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in counselling, eenzaamheid, hulpverlening, Therapie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s