De eenzaamheid-specialist

Eenzaamheid aanpakken is een lastiger probleem dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Het idee dat het leggen van contacten met anderen of het aanhalen van bestaande contacten de oplossing zou zijn is niet juist. Bij de aanpak van eenzaamheid is het noodzakelijk te achterhalen hoelang het probleem al bestaat, of er wellicht sprake is van jeugdtrauma, hoe het staat met iemands zelfvertrouwen, en zo is er nog een hele waslijst van zaken die afgehandeld moet worden voordat je zelfs maar kunt beginnen met het nemen van stappen.

Voor allerlei problemen hebben we specialisten waar we terecht kunnen voor hulp. Of het nu gaat om hypothond geslaagdheekadvies, hoe we ons onze hond gehoorzaam krijgen, of over hoe we van onze flaporen afkomen. Voor het allerbelangrijkste in het leven, namelijk onze verbondenheid met anderen moeten we het zelf maar uitzoeken. Dat we daar niet goed in slagen blijkt uit de cijfers. 40% Van alle mensen voelt zich te vaak eenzaam en weet niet goed daarmee om te gaan. Ondanks het feit dat zeer veel mensen professionele hulp krijgen van bijvoorbeeld maatschappelijk werkenden, psychologen of counsellors blijken deze cijfers al jaren zeer stabiel. Hoog tijd dus dat meer mensen komen die de deskundigheid hebben om anderen echt goed te begeleiden naar een leven zonder eenzaamheid.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, welzijn, WMO en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s