Tips bij eenzaamheid

Wie zich eenzaam voelt of depressief wil daar meestal graag van af. Logisch. Een mens is een sociaal wezen. Daarom is het fijn te weten wat je kan doen om eenzaamheid en depressiviteit aan te pakken. Je hoort vaak: ‘je moet er eens uit…’ Toch is de aansporing om ‘eens fijn onder de mensen te komen’ niet zo geweldig. Wie last heeft van eenzaamheid weet dat maar al te goed. Maar weet je ook hoe het komt dat je dat zo voelt? Er kunnen verschillende redenen zijn.

Waarschijnlijk voel je diep in je hart dat je ‘iets anders’ wilt. Andere mensen om mee om te gaan, ander dingen om te doen, kortom, een ander leven. Je bent misschien niet zo’n vrolijk piep nu je last hebt van eenzaamheid. Dus ik het ook niet leuk om je zo te laten zien.. voor je het weet zit je in een cirkel die in de richting van pillen rolt.

O.k. ik geef je een paar tips. Maar bedenk wel dat je niet hebt leren lezen en schrijven door een paar tips op te volgen. Er zijn nu eenmaal dingen die je moet leren door te doen,door te oefenen. Daarom heb ik ook de cursus Creatief Leven gemaakt. Zodat je stap voor stap, zonder dat je het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, een gelukkiger leven maakt voor jezelf.

Bekijk de tips hier.

Extra tip: Doe de cursus. Tips hebben nog nooit iemand leren skiën, zeilen, rekenen, boogschieten, een taal spreken… . Wil je werkelijk stoppen met eenzaam zijn, dan moet je er zelf iets aan doen. Doen, hoor!

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s