Hoe vind ik die ‘eenzame klant’?

Bij elk van de trainingen die ik de afgelopen tijd aan professionals heb gegeven komt de vraag: hoe herken je nu eenzaamheid, waar vind je de mensen die je wilt helpen? 40% Van de Nederlanders voelt zich te vaak eenzaam. Dat gaat door de hele bevolking heen. Jong, oud, rijk, arm, hoog of laag opgeleid, het maakt niet zo veel uit. Maakt dat het makkelijker of moeilijker om er achter te komen wie jouw hulp nodig heeft?

Nou, ook voor veel rasechte dienstverleners is dat best een opgave. Coaches denken het nogal eens op te lossen door “specialist in alles” te zijn, in de hoop dat ze daarmee veel klanten krijgen.

Money cash

Welzijnswerkers willen nog al eens op pad gaan om achter de voordeur naar klanten te zoeken. Economisch gezien is dat natuurlijk alleen haalbaar als je een Mecenas achter je hebt staan. Iemand die zegt: “kan niet schelen wat het kost, zoek op, die eenzame…”

Net als alle andere aanbieders van diensten zul je het moeten hebben van marketing. En bij marketing is nummer één eis: Wees de expert. Wees deskundig. Als jij werkelijk iets goeds te bieden hebt, dan mag je daar trots op zijn. Dan laat je dat de wereld weten. Jouw expertise is de basis van je dienstverlening.

Steeds meer wordt helder dat het helpen van mensen die zich eenzaam voelen een groot en onontgonnen vakgebied is, waar geschreeuwd wordt om goed opgeleide mensen. Steeds meer mensen realiseren zich dat hun eigen eenzaamheid aanpakken nodig is, maar ook knap lastig. En dat hulp daarbij fijn zou zijn. Laten we eerlijk zijn: als het zo makkelijk was, had niemand een probleem.

Ook gemeenten zitten met de handen in het haar als het gaat om waar zij naar kunnen verwijzen bij problemen van eenzaamheid. Het is nu eenmaal niet mogelijk als doekjes-voor-het-bloeden steeds maar professionals of vrijwilligers op pad te sturen als mensen tekenen vertonen van vereenzaming. Er is meer, en deskundige hulp nodig.

Kijk, dat bedoel ik. Daar kan ik jou het best bij helpen. Deskundigheid als het gaat om hulp bij eenzaamheid, dat is waar ik ijzersterk in ben. En die deskundigheid draag ik heel graag over op anderen. Op jou. Als jij tenminste die betrokken enthousiaste mens bent, die snapt dat de aanpak van eenzaamheid iets is waar je echt wat voor in je mars moet hebben.

In de training Specialist Eenzaamheid word je deskundig. Word je een expert. Word jij iemand naar wie een huisarts of maatschappelijk werker met vertrouwen kan verwijzen. En ja, wil je dan nog meer weten over marketing, specifiek gericht op de aanpak van eenzaamheid, dan kan dat ook. Daarvoor hebben we in ons netwerk een kei, die ook jou wil helpen bij het opbouwen van je praktijk.

Net als elke succesvolle ondernemer heb je iets te bieden. Namelijk: jezelf. Jij. Als expert die weet wat je kunt doen aan eenzaamheid. En net als elke bakker of slager heb je een publiek waar jij graag voor werkt. De mensen waar jij graag voor werkt, dat zijn jouw klanten. En die bereik je net als elke andere dienstverlener.

Maak gebruik van de kans om voor het oude tarief mee te doen, een enorme financiële meevaller! En… Eind mei ben jij die Specialist Eenzaamheid. Met een diploma aan de muur. Maar beter nog: met kennis waarmee je mensen gelukkiger maakt. Het begint bij deskundigheid. Schrijf je daarom nu in voor de training die op 8 maart aanstaande start.

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Uncategorized, welzijn en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s