WMO en eenzaamheid… wat is wijsheid?

 

eenzaamheid zeeland 2012Door de opdracht van de WMO aan gemeenten rekenen zij het bestrijden van eenzaamheid tot hun taak. De vraag is: wiens eenzaamheid rekent de gemeente tot haar zorggebied…

Eenzaamheid treft minimaal 30% van de bevolking.  Zeker is dat 10% van de Nederlanders zich zo erstig eenzaam voelt dat het een dagelijkse last is. Een last die leidt tot terugtrekken uit het sociale leven, tot gezondheisklachten en uiteindelijk tot een groot overlijdensrisico.

Moed

Keuzes maken binnen de WMO is onvermijdelijk. Maar waar baseren we die keuze op? Het vraagt moed van bestuurders om de kritische vraag te stellen: ‘moeten wij wel helpen bij eenzaamheid?’ Het vraagt moed van welzijnsorganisaties zich af te vragen:  ‘Doen we het wel goed?’. Toch hangt het af van de antwoorden of de inzet van mensen en middelen het bedoelde resultaat heeft. Die keuzes moeten gebaseerd zijn op kennis van zaken.  Kijk hier voor deskundigheidsbevordering.

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, WMO en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s