Welke voornemens werken wel?

Hoe het jou vergaat weet ik niet, maar aan goede voornemens heb ik zelf nog nooit iets gehad. Ja, ik had ze wel, maar binnen drie weken was ik weer terug bij af. Ik ben pas gestopt met roken toen ik  iets kreeg wat op een Tia leek. Van het ene moment op het andere kon ik niet meer praten en ik ben me wild geschrokken. Het kostte daarna geen enkele moeite om de sigaretten te laten liggen.

Blijkbaar is er een behoorlijke schok nodig om je te laten beseffen dat de dingen anders moeten. Veel mensen die een schok hebben meegemaakt vertellen achteraf dat het het beste is dat hen kon overkomen. Een ontslag, scheiding, een ongeluk, het zijn dingen die je niet wenst en vaak gaat na zo’n gebeurtenis een zware periode in je leven beginnen. En toch hoor je heel vaak mensen zeggen dat hun leven er uiteindelijk beter op is geworden.

Met zo’n verandering veranderen ook de relaties die jij had met anderen. Sommige relaties zijn daartegen bestand, sommige relaties worden er sterker van, andere relaties kunnen de verandering niet aan. Maar hoe dan ook je zult moeten zorgen voor verbinding met anderen. Misschien was er tot nu toe niet van bewust omdat het allemaal zo automatisch ging. Misschien is dat wel waar we onbewust het meeste tegen opzien als we opzien tegen verandering. Eenzaamheid.

Toch is het onzin om te denken dat goede voornmeens geen zin hebben. Je hoerft niet je hele leven op zijn kop te zetten om dingen te veranderen. Kleine stapjes, microbewegingen, daar begint het mee. Als het maar beweging in de goede richting is.

Wat is jouw voornemen?

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, zelfhulp en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s