Inspiratie door eenzaamheid?

Mijn onderwerp -eenzaamheid- is goed beschouwd een onderwerp waar je blij van kunt worden. Want eenzaamheid is niets anders dan een signaal van je lichaam. Als het goed is zorgt het er voor dat je in actie komt. En actie betekent in dit geval dat je op zoek moet naar twee dingen. Het eerste is dat je er achter komt wat voor soort verbinding je mist in je leven. En het tweede is dat je er achter komt bij welke mensen je die verbinding dan wel kunt vinden. Als je het antwoord op die twee vragen hebt, begint het eigenlijke werk. Dan moet je erop uit om wat je wilt ook te gaan realiseren. Soms kan dat zonder hulp, soms heb je er iemand bij nodig. Dat moet je uitvinden.

Het gevoel van eenzaamheid zegt dus eigenlijk dat je aan dat voorwerk moet gaan beginnen. Niet zomaar in het wilde weg er op uit, denken dat elk contact beter is dan niets… Nee, goed voorbereid aan een volgende periode van je leven beginnen. Dat is namelijk wat eenzaamheid jou probeert te vertellen. Het is geen signaal om in zak en as te gaan zitten, de televisie aan te zetten en nog een

... basically there aren't any ('rijdt vandaag...

flinke borrel te pakken. Nee, het is een seintje dat je opwekt om je leven een andere richting te geven. Niet de richting die je misschien van huis uit hebt meegekregen. Niet de richting die je door omstandigheden tot nu toe bent gegaan. Zelfs misschien niet de richting die je ooit had gedroomd.

Beschouw het gevoel van eenzaamheid als een oproep aan jezelf. Het doet je beseffen dat je leeft en dat je meer nodig hebt uit het leven dan wat je tot nu toe heb gekregen. Het is aan jou om serieus werk te maken van de rest van je leven. Om uit te zoeken bij welke mensen jij thuishoort. Om uit te vinden welke rol jij wilt spelen in je eigen leven. Om uit te zoeken welke bijdrage jij wilt leveren aan het leven van anderen. Eenzaamheid is een oproep tot actie. Een oproep aan jou. Wat is jouw antwoord?

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, zelfhulp en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s