Eenzaam in december

Verreweg de meeste mensen die zich eenzaam voelen zijn helemaal niet oud. Nog niet. December is misschien aanleiding om er eindelijk iets aan te doen. Want die maand word je meer dan ooit geconfronteerd met verhalen en plaatjes over sfeer, gezelligheid, kortom: met mensen die het samen leuk hebben.

Wil je dat ook? Dan is het echt tijd voor actie. Lees eens iets meer over eenzaamheid en snap hoe het werkt. Begrijp wat je kunt doen om je leven te veranderen. Dringt het tot je door dat de sleutel tot die verandering bij jou ligt? Nee, ik heb het niet over: oude vrienden bellen. Of gaan daten. Of de kroeg in duiken als je daar helemaal niet van houdt.

Waar het om gaat is: als je je te vaak eenzaam voelt, ben je uit balans. Dan moet je uitzoeken waar dat door komt. En wat je er aan kunt doen. Kijk op de site van de Stichting Eenzaamheid.info rond. Oriënteer je. Zoek hulp. Laat dat het kerstcadeau aan jezelf zijn.

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, eenzaamheid, ouderen, Uncategorized, WMO en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s