Is sociale vaardigheidstraining bij eenzaamheid nodig?

De misvatting, dat eenzaamheid wel veroorzaakt zal zijn door gebrekkige sociale vaardigheden zit diep. De hulp is dan gericht op het aanleren van sociale vaardigheden, terwijl het probleem daar niet zit. Cursussen die gericht zijn op vrienden maken leunen hier sterk op.

Zeker, iedereen kan nog wel iets leren als het gaat om sociaal vaardig zijn. En vaak zal het bijdragen aan de vaardigheden, zeg maar: de gereedschapskist, die je bij je hebt in het leven. Maar naast sociale vaardigheden kunnen er allerlei andere oorzaken aanwezig zijn waardoor mensen zich eenzaam voelen. Als iemand dan zo’n cursus achter de rug heeft en de eenzaamheid is nog niet echt veranderd, zal zo iemand geneigd zijn te denken dat ‘het nu eenmaal zo is‘… Triest, want met de juiste hulp valt er heel wat te bereiken.

Echte hulp bij eenzaamheid bestaat uit een op de persoon afgestemd programma. Waar misschien sociale vaardigheidstraining onderdeel van is. Maar misschien ook niet. Het gaat altijd om die ene persoon. Er kan vaak veel meer dan je denkt.

Meer weten? Www.eenzaamheidinfo.nl

Enhanced by Zemanta

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, sociale interventie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s