Positief denken – helpt dat hou echt?

Laatst ontmoette ik iemand die van mening is dat bij eenzaamheid positief denken de enige oplossing is. Helaas is dat niet waar. Dat werkt niet. Het probleem bij eenzaamheid is namelijk dat mensen niet weten wat ze moeten doen om het aan te pakken. Denken helpt dan niet, omdat het je gewoonweg aan de juiste kennis ontbreekt.

Je kunt gelukkig zelf een heleboel doen, om te beginnen door je te oriënteren op wat eenzaamheid eigenlijk is. Door erover te praten met anderen, als je het lef hebt.  Maar sommige dingen lukken alleen met hulp van een ander. Net zoals je zelf niet een kies trekt, maar ervoor naar de tandarts gaat.

Eenzaamheid is een sterk onderschat probleem, waar mensen jaren onder kunnen lijden of aan dood gaan. Hulp zoeken bij een hulpverlener die echt kennis van zaken heeft is echt de verstandigste stap die je jaren van worstelen kan besparen. Daar moet je misschien een brug over die je naar onbekend gebied leidt. Dat kan hele mooie dingen opleveren.

Belgique Brabant Wallon Nivelles Château de la...

.

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, zelfhulp en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s