Veranderen begint met…

ga toch fietsen

Of het nu gaat om iets kleins, zoals elke dag tien minuten oefeningen doen, regelmatiger op de fiets stappen, of iets groots, zoals bij je partner weggaan… het is altijd lastig tijd te maken voor iets nieuws. Alle andere overwegingen daargelaten, het gaat vooral om tijd. want hoe je het ook wendt of keert, je zult er iets anders voor moeten laten. Iets wat tot nu toe jouw tijd in beslag nam. Bij die oefeningen zul je misschien niet zo lang lekker in je bed kunnen blijven liggen. Als het gaat om je partner verlaten… dan zijn er zo veel overwegingen die meewegen, het lijkt gek om te denken aan de tijd die ermee gemoeid is.

Toch is het de moeite waard de zaken eens te bezien vanuit het perspectief van tijd.

Toen ik probeerde te stoppen met roken was het lastigste om de tijd te vullen die altijd gemoeid was met het opsteken en oproken van zo’n stinkstok. De tijd die je doorbrengt met je huidige partner, al staat zij of hij je misschien nog zo tegen op dit moment, kan veel van je leven in beslag nemen. Die tijd zul je op een andere manier moeten invullen, anders ga je je geheid ellendig voelen.
Dit is wat bij veranderen vaak wordt overgeslagen: je bewust zijn van de tijd die je nu besteedt aan de dingen die je doet, en de tijd die je moet besteden aan wat je van plan bent te gaan doen. Als je snapt dat het zo werkt, word je minder verrast door de leegte, die je er toe kan doen besluiten alles maar bij het oude te laten. Of je wordt verrast doordat je erachter komt dat je eigenlijk geen tijd hebt… ai! Dat kan ook betekenen dat je met iets anders te maken hebt.

Wat je ook doet; als je iets wilt veranderen begint het met een besluit. Ieder nieuw begin begint met een besluit. Gek hè. Wat wordt jouw besluit? Toch maar die cursus eens bekijken? Proefles proberen? Als je er even tijd voor hebt.. Het duurt een kwartiertje. ’t Is maar dat je ’t weet.

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, Uncategorized, zelfhulp, Zelfhulp en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s