Eenzaamheid en zelfvertrouwen

Coaches die ik vertel over mijn passie voor de aanpak van eenzaamheid zeggen me wel eens: ‘ach, eenzaamheid is toch gewoon gebrek aan zelfvertrouwen? Daar kunnen we als coach heus wel mee uit de voeten, daar is geen extra training voor nodig’.

Ik begrijp dat goed.. je hebt een opleiding gedaan, misschien wel meerdere, je wilt nu coachen, niet nog eens opnieuw in de schoolbanken zitten. Toch wil ik je dit ter overweging geven.

– 80% van de telefonische hulpgesprekken gaan over eenzaamheid. Mensen kunnen blijkbaar nergens anders terecht.

– 40% van de Nederlanders geeft aan zich te vaak eenzaam te voelen

– Daarvan is het grootste deel tussen 30 en 60 jaar.

Eenzaamheid gaat soms over zelfvertrouwen, soms over gebrek aan sociale vaardigheden. Soms over vrienden maken, soms over kritischer zijn met vrienden. soms gaat het over hechtingsproblemen, soms over heimwee naar een verloren geliefde. Eenzaamheid vraagt om deskundigheid. Het is een mooie specialisatie, waarmee je veel mensen kunt helpen gelukkiger te worden.
Español: Virgen de la Soledad de Amberes Neder...

Español: Virgen de la Soledad de Amberes Nederlands: Onze Lieve Vrouw der Eenzaamheid van Antwerpen (Photo credit: Wikipedia)

Enhanced by Zemanta
Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Anderen helpen, coaching, eenzaamheid, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eenzaamheid en zelfvertrouwen

  1. Ingrid zegt:

    Heel herkenbaar. Ik kom in mijn praktijk als loopbaanbegeleider ook veel eenzaamheid tegen. Het verlies of de dreiging van het verlies van je baan kan mensen het gevoel geven er alleen voor te staan. In dat geval is het her-activeren van het sociale netwerk de eerste stap waar ik met diegene mee aan de slag ga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s