Hulpverlening bij eenzaamheid?

Eenzaamheid is blijkens de cijfers – die al ruim veertig jaar helder en consistent zijn – een werkelijk enorm probleem, waarvan de omvang pas langzamerhand begint door te dringen tot de maatschappij. Onderzoekers weten het al lang, veertig procent (ja, echt, 40%) van de Nederlanders heeft naar eigen zeggen te vaak last van eenzaamheid. En tien procent van de totale bevolking, dus meer dan anderhalf miljoen mensen, heeft er zodanig last van dat dit hun leven beheerst en dat lichamelijk negatieve effecten ervan meetbaar zijn in het lichaam. Het grootste aantal van die mensen is deel van de beroepsbevolking en is dus niet oud of gehandicapt.

Nu kun je stellen: eenzaamheid is het domein van geestelijke verzorgers, of van vrijwilligersorganisaties. Nou, als eenzaamheid het domein zou zijn van wie dan ook, dan zijn ze in dat domein tot nu toe niet in staat geweest om mensen met eenzaamheid effectief te helpen. 80% van alle telefonische hulp – aandacht in gesprekken – gaat over eenzaamheid. Daaruit alleen al blijkt dat er niet voldoende dienstverlening is voor deze problemen. In elk geval niet iets wat mensen van hun probleem af helpt.

Er kan ook voor jou als hulpverlener  nog een heel werkveld te ontdekken zijn. Meer weten? Kijk op mijn website.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, hulpverlening, Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s