Bewegen en eenzaamheid

Lekker wandelen doet goed. Er is een sterke relatie tussen bewegen en cognitie (de verstandelijke vermogens en het geheugen), de stemming en de biologische klok, weet Erik Scherder, hoogleraar klinische psychologie aan de vrije Universiteit van Amsterdam. ‘Motoriek en cognitie zijn dezelfde systemen in het brein. Dezelfde neurale circuits. Bewegen en cognitieve ontwikkeling gaan hand in hand. Als je loopt, krijg je allerlei prikkels uit je lijf. Het is een voortdurende stimulatie van het brein.

Ook voor mensen die last van eenzaamheid hebben is bewegen een van de onderdelen die bijdragen aan een beter leven. Daarom is het een van de zaken waar de training Specialist Eenzaamheid aandacht aan geeft. Maar het is zeker niet het enige dat belangrijk is bij de aanpak van eenzaamheid. Juist de kennis van de complexiteit van eenzaamheid en het scala aan mogelijkheden om eenzaamheid effectief aan te pakken is wat deze training zo compleet maakt.

Vrij gevestigde hulpverleners zoals coaches, counselors en therapeuten vragen zich vaak af hoe zij hun praktijk voldoende omvang kunnen geven. Simpel gezegd: hoe kom ik aan klanten? Reden om bij de volgende training specialist eenzaamheid een bijzonder aanbod te doen. Wie zich inschrijft voor de training die op 7 september 2012 start krijgt een extra waardevolle bonus. Om je te ondersteunen bij de groei van je praktijk krijg je na afloop van de training een gratis tweedaagse intensieve marketingtraining. Deze training die door een extern bureau wordt gegeven wordt geheel door Faktor5 voor jou betaald. Als je dus nog een klein zetje nodig had om je te overtuigen dat hier voor jou nieuwe toekomst ligt is dit misschien net dat zetje dat je nodig had. Maak van deze gelegenheid gebruik en schrijf je nu in voor de training Specialist Eenzaamheid.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s