Eenzaamheid oplossen in drie simpele stappen…

Eenzaamheid is een gevoel. Je kunt er last van hebben als je in je eentje thuis bent, maar net zo goed als je in gezelschap bent. Je kunt je eenzaam voelen terwijl je goede vrienden hebt en ook in een relatie kun je eenzaam zijn. Eenzaamheid is een taai en lastig probleem. Als het eenvoudig was, als je het kon oplossen door gewoon leuk dingen te ondernemen, had je het al lang gedaan…Misschien denk je wel dat je er aan moet wennen, ermee moet leren omgaan. Dat is niet zo. Aan eenzaamheid moet je iets doen, maar ja, wat dan wel?

Wat wel helpt is dit:

  1. op zoek gaan naar wat jij nodig hebt en naar jouw sterke kanten
  2. weten wat jouw gevoel van eenzaamheid veroorzaakte (om te bepalen of eventueel professionele hulp nodig is)
  3. de manier vinden die voor jou het best werkt om je goed te voelen.

Dat lijkt een simpel ‘drie-stappen-plan‘. Maar het zijn wel drie stappen die moed, wil en energie vragen. Het zou dan ook erg naïef zijn te denken dat je dat zo maar, één, twee, drie voor elkaar zou krijgen. Als het zo eenvoudig was had niemand een probleem. Het vraagt nogal wat van je om die stappen te zetten. Je moet echt zelf iets aan je eenzaamheid willen doen.

Maar als je er aan toe bent, dan is de methode Creatief Leven voor jou gemaakt om je te helpen bij het zetten van die drie stappen. Stap voor stap. Zodat je niet zelf opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Want is het nu niet eens tijd om een beetje hulp te krijgen? Het programma is gratis. Schrijf je in en begin meteen. Met de rest van je leven. Met stap 1.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid, Therapie, Tips tegen eenzaamheid en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eenzaamheid oplossen in drie simpele stappen…

  1. Dit is op Eenzaamheid – Jeannette Rijks herblogden reageerde:

    Omdat zo veel mensen zoeken naar een simpele aanpak…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s