Na Pasen 2012

Vandaag is niet alleen een symbolisch nieuw begin, met eieren en jonge groene blaadjes, maar een echt nieuwe start. Het eerste kwartaal van 2012 is voor een groot deel langs mij heen gegaan. Af en toe kon ik even iets doen, maar een groot deel van de tijd heb ik ziek doorgebracht. Zo kon ik aan den lijve ondervinden wat het is om een tijd geïsoleerd te zijn van het dagelijks leven.

Voor mij begint op deze dinsdag na Pasen is een nieuwe tijd waarin ik hopelijk weer gewoon lekker aan het werk kan. Ik heb me de afgelopen tijd natuurlijk afgevraagd of ik dat wel weer zou moeten doen. Ik ben bepaald geen 20 meer en ook geen 30. Vervroegd pensioen, er helemaal mee uitscheiden, het zou goed kunnen.

Mensen die zich eenzaam voelen hebben in dit land nog steeds een stigma. Er wordt gesproken over “losers”. Er wordt gedacht aan zeer oude mensen, aan gehandicapten. Mijn hart gaat uit naar diegenen die zich al te vaak eenzaam voelen en vandaag de dag vrijwel nergens terecht kunnen met hun probleem. Gewone mensen, net als ik. Alleen een stuk jonger, meestal.

De afgelopen tijd ben ik geholpen door verschillende artsen. En nee, ze konden me niet allemaal helpen. Maar ik was blij dat ze er waren. Ik moet er niet aan denken dat ik nergens terecht had gekund. Mensen die last hebben van eenzaamheid kunnen nog steeds vrijwel nergens terecht voor echte hulp. Daarom ga ik door met mijn werk.

Wil je meedoen? Wil je ook beter kunnen helpen bij eenzaamheid? Neem dan contact op.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s