Eenzaamheid… groeimarkt?

Overal in Nederland is aandacht besteed aan eenzaamheid. Gelukkig. Eenzaamheid ondermijnt de gezondheid en zorgt voor veel leed, vooral ook op de langere termijn. Daarom is het jammer dat de aandacht zo weinig naar jongeren gaat. Juist bij jongeren is er veel te winnen, door tijdig bij te sturen. Wie dat moet doen? Degene die er last van heeft natuurlijk. Door voor zichzelf op te komen. Door aan de bel te trekken. Door hulp te vragen bij goed opgeleide mensen. Wie dat niet zelf kan, die heeft daar natuurlijk hulp bij nodig.

Het wordt hoog tijd dat we mensen opleiden die kennis hebben van eenzaamheid. Weet je nog, vroeger, toen we nog nooit gehoord hadden van dyslexie? Of autisme? Zo is het ook met eenzaamheid. Met goede bedoelingen alleen red je het niet. Kennis van zaken is een must voor goede hulpverlening. Ook bij eenzaamheid. Anderhalf miljoen mensen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Marketingmensen zouden hun vingers aflikken. Dat is pas een groeimarkt!

Een coach, counselor of therapeut met een vooruitziende blik gaat zich natuurlijk bijscholen. De Stichting Eenzaamheid.info is een mooi startpunt. En scholing haal je hier.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in coaching, eenzaamheid, hulpverlening en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s