Werk je met mensen? Dan kom je eenzaamheid tegen

Eenzaamheid komt steeds meer in de belangstelling. Gelukkig, want dat betekent dat we er iets aan kunnen gaan doen. Werk je met mensen, dan kan daarvoor ook op jou een beroep worden gedaan. Mocht je twijfelen of je genoeg weet over dit onderwerp, test dan eens kort je kennis van eenzaamheid. Weet jij wel hoe het gesteld is qua aantallen mensen die last hebben van eenzaamheid? Bekijk of je over de absolute basiskennis beschikt die nodig is om mensen te kunnen helpen. (En lees meteen de juiste gegevens).

 

 

 

Eenzaamheid is ingrijpend voor het van dag tot dag functioneren van mensen. Je merkt dan misschien wel dat het functioneren niet 100% is, maar vaak sta je er niet bij stil dat eenzaamheid wel eens oorzaak kan zijn. Dat moet wel, want als 40% van de bevolking er last van heeft, moet jij in je werk ook mensen tegen komen voor wie dat geldt. Wil je deskundig kunnen begeleiden bij dit lastige onderwerp, zorg dan dat je er verstand van hebt. Lees er eens wat meer over. Begin bijvoorbeeld hier, bij de Stichting Eenzaamheid.info.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in beleid, coaching, eenzaamheid, welzijn en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s