Hoe staat het met jouw kennis rond eenzaamheid?

Na deze  week aandacht voor eenzaamheid weten we weer meer. Bijvoorbeeld dat ruim één miljoen (volgens sommige metingen anderhalf miljoen) mensen in Nederland kampen met eenzaamheid. Wie in de gaten heeft dat het gaat om wel 200.000 ‘eenzame ouderen’ moet even doorrekenen. Want dan gaat het dus ook over minstens 800.000 mensen die niet tot de ouderen horen. Minstens, want ruim één miljoen is ook een realistische schatting. Er zijn dan ook veel en veel meer jongeren die last hebben van eenzaamheid dan ouderen.

Hoe staat het verder met jouw kennis van eenzaamheid?  Ontdek het met deze korte test. Weet je genoeg om werkelijk met kennis van zaken te kunnen helpen? Als een groot en warm hart genoeg was, zat je wel goed. Maar er is meer nodig. Wees kritisch naar jezelf. Echt werken aan eenzaamheid vraagt echte deskundigheid.

Advertenties

Over Jeannette Rijks

Als eenzaamheidsexpert leer ik hulpverleners zoals coaches, therapeuten, trainers en counselors - professionals dus - anderen succesvol helpen bij de aanpak van eenzaamheid. Mijn motto: het kan wel!
Dit bericht werd geplaatst in eenzaamheid en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s